În ultima perioadă mi-am manifestat viața în spatele cortinei. Motivele pentru care am făcut asta le voi spune în articolul viitor. În tot acest timp, printre picături, un subiect important al vieții cotidiene a fost faptul că niște ființe umane (și ele, la urma urmei) conduc o țara ca niște birjari fără hățuri. 

 Iubesc românii și țara asta, dar nu ai cum să nu observi că românii se nasc (și sunt educați în sensul ăsta) cu politica, sexul și istoria în sânge. Pe alocuri, aduse de briza lipsei de educație, se revarsă critica și bârfa, un sport național al unei minorități (sau nu?) denumită “sa moară și capra vecinului”. De fapt acestea sunt ingredientele oricărei întâlniri între prieteni. Politica a ocupat buzele multor români în această perioadă. Valuri de sinonime necunoscute, asociate politicienilor, s-au perindat prin case, pe la ferestre, în bâlciul stradal și în media.

 Am descoperit câteva specii noi de animale care trăiesc în parlament, am aflat că toți cunosc legile foarte bine și că nimic nu e bun în țara asta. 

 Sunt direct afectat de foarte multe legi schimbate peste noapte dar nu mai plâng. Mă doare că lipsesc păduri și nimeni nu știe unde ar fi, mă doare că sunt condiții mizere în spitale, mă doare că zâmbetul lipsește în multe instituții publice, mă doare că legile sunt trase cu arcul. Mă dor multe, dar nu plâng. Dacă aș plânge, dacă m-aș plânge aș pierde timp prețios din a oferi în continuare contribuția mea oamenilor care au nevoie. Dacă m-aș plânge aș pierde timp din evoluția mea. Dacă m-aș plânge aș pierde timp din tortul ăsta frumos, și nu ar mai fi felii de prosperitate pe care să le împart cu semenii mei. Dacă m-aș plânge aș pierde tot. 

 Am descoperit, am realizat, am conștientizat acum mai mult ca oricând, cât de mult se plâng oamenii. Lacrimile lor au devenit murdare. Mai murdare ca oricând și nu apa este cea care le poate curăța.Nu. Educația! Ea ne mai poate salva.

 Cum să te plângi că ești condus prost când tu nu ai ieșit la vot? Cum să te plângi că sunt oameni murdari dar tu încă arunci mucul de țigară pe jos sau la semafor? Cum să te plângi de lipsa ta de prosperitate când alții înfloresc?  Cum să te plângi că ești furat când încă nu ratezi nici o ocazie să “iti arzi” un prieten, furnizor, colaborator sau asociat? Cum să te plângi că ești mințit când tu omiți de multe ori adevărul? Cum să te plângi că nu ești susținut ca cetățean când tu critici orice respiră ? Cum ?

 Tu cel care face parte din țara plângerii, am un mesaj scurt pe care vreau să ți-l transmit: oamenii care vor binele, întotdeauna, indiferent de ce se întâmplă în jurul lor, în guvern sau pe stradă își vor păstra valorile și vor acționa etic. Oamenii care fură, vor fura în continuare, indiferent de cine sunt conduși. 

 Aici nu e vorba de un parlament, de conducere, de factori. Aici e vorba de moralitate și de principii. Oamenii cu principii sănătoase, le vor păstra și le vor manifesta indiferent cine e acolo sus.Punct.

 Restul? Vor căuta o vale, o bancă, o țara a plângerii. Vor căuta un motiv, pentru lipsa lor de principii și de moralitate. Și vor găsi întotdeauna. Cei ce conduc o țară. Nu, nu ei sunt motivul, tu ești motivul. Pentru că lipsa ta de principii plus lipsa încă altor sute, mii, milioane ca tine, au dus în frunte oameni ca voi. Atât. Nu ei sunt de vină. Ei doar s-au așezat pe scaunele pe care au fost numiți.

 Critica, bârfa, lipsa manierelor nu te vor scuti de la a fi condus greșit. Doar bunul simț, acțiunea într-o direcție, unitatea și educația, doar ele te salvează. 

 Țara mea e bună, bogată și frumoasă indiferent de vreme sau de cine o conduce, pentru că eu și cei ca tine o facem frumoasă. Țara mea s-a săturat de lacrimele tale murdare, țara mea vrea să fie iubită și salvată. 

 Țara mea vrea să nu (te) mai plângi.

 

Astept comentariul tau

Florin Murariu
Florin Murariu
In momentul in care oamenii vor invata cum sa comunice eficient, vor avea posibilitatea sa reduca considerabil stresul din viata lor si sa dezvolte relatii sanatoase, personale sau business. Lucrez impreuna cu oamenii ajutandu-i sa-si construiasca relatii puternice prin dezvoltarea abilitatilor de comunicare persuasiva si asertiva.

Descarca Gratuit e-book “7 reguli de bune maniere omise in societate”

Dupa abonare te rog sa-ti verifici email-ul pentru confirmarea adresei si pentru a descarca Bonusul Gratuit.

Nu-ti face griji, si eu urasc spam-ul!