Articolul ăsta îl scriu pentru mine, pentru tine, pentru noi. Toți avem un moment când picăm și stăm acolo lipiți de pământ, atât de înrădăcinați că nimeni și nimic nu ne poate ridica, și chiar dacă te-ar ridica nu ai găsi puterea să stai în picioare. Familie, iubită, iubit, prieteni, afaceri, rate, telefoane, mașini, toate în momentele alea ne aduc suferință. 

 Un copil de 6 ani, cu ochii mari, privind curios ar întreba acum: “de ce?”

 De ce suferim?

 Ți-ai întrebat inima, corpul, mintea de ce suferiți?  Suferim pentru că ne dorim și tânjim după Porsche-ul din parcarea vecinului în timp ce ne plimbăm cu Golf 4. 

 Suferim pentru că ne pasă ce zice prietenul nostru despre noul telefon Iphone 7, dacă îi place sau nu. Doar că el e fan Samsung, și te doare că nu ți-a zis “ Bravo, frumos telefon, cred că ai dat toți banii și ceva în plus pe el, ești bogat” . Ți-a zis doar “ Samsung S8 apare în curând, e mult mai tare”. 

 Suferi că vrei salariu mai mare, acum câștigi doar 3000 ron, deși anul trecut chiar atât ți-ai propus să câștigi pentru a fi fericit. Tot nefericit ai rămas, acum tânjești la 4000. 

 Prietenii ies de 5 ori pe săptămână în oraș, tu abia îți permiți o dată, nu e că ai vrea neapărat să ieși dar ei sunt acolo fără tine, trebuie să ții rangul. Trebuie să faci parte dintr-un trib, iar tribul e acum la bere. 

 Și suferi.

 Știi de ce mai suferim ? Pentru că nu avem răbdare. Vrem să construim în 2 luni ce a construit IBM în 50 de ani. Vrem să inovăm în 6 luni ce a inovat Tesla în 10 ani. 

 De ce mai suferi? Pentru că îți place să fii victimă, îți place poziția de victimă, stai acolo pentru că la orice oră găsești un prieten care să îți ofere umărul să plângi. Și stai și suferi și suferi, întotdeauna te prinzi de un motiv să suferi pentru că ție îți place starea de victimă, primești atenția de care ai nevoie, tu de fapt nu suferi, tu te joci de-a suferința în schimbul atenției.

 Conflictul interior e puternic, renunțăm la a deveni ce visăm în copilărie și ne adaptăm la ce vrea societatea pentru noi. Frustrarea ne aduce suferință. Suntem frustrați pentru că ne e frică, ne e frică să fim AUTENTICI, să purtăm roz sau galben într-o lumea albastră, ne e frică să mergem în parc la un picnic într-o lume de oameni setați pe cum să faci primul milion, ne e frică să ne oprim când toți merg înainte.

 Sursa oricărui tip de suferință este dorința: ne dorim să fim iubiți, ne dorim o mașină, ne dorim o casă, ne dorim atât de multe că luate împreună nu ne ajunge o viață să muncim pentru a ne cumpăra tot. La orice colț auzi clișeul de la o bătrânică “ măi copile fii recunoscător cu ce ai”. Și îți spun zău, că așa e, ascultă de clișeul ăsta pe care îl vezi ca citat pe orice perete: Fii recunoscător cu ce ai, fii detașat și astfel nu vei mai suferi. 

 Indiferent de ce faci, ce porți, ce business ai și ce conduci, va fi cineva care să nu aprecieze tot la tine, pentru că ești judecat prin percepția și valorile altcuiva.

 Nu ne dorim case, mașini, haine scumpe doar pentru eul nostru, că s-a purifica sângele în vene și inima ar întineri cu 10 ani. Ne dorim toate astea pentru aprecierea celor din jur, să meargă vorba ca la telefonul fără fir că ai avut bani de vopsea pe comandă din SUA. Spune-mi  drept, de câte ori ai fost dezamăgit că nu ți-au fost apreciate posesiunile așa cum visai tu, și nu ai fost ridicat pe un piedestal pentru noua ta geacă? De multe ori, nu e așa?

 Pentru că puțini sunt oamenii care apreciază la altcineva ceva ce ei nu își permit, iar atunci suferința ta se dublează, ai dat 120.000 de euro pe o mașină și nimeni nu ți-a zis “ e frumoasa” ci “ vezi că e murdara”.

 Dă timp viselor tale să fie construite, lasă-le în ritmul tău și fii atent la dorințele tale pentru că îți provoacă suferință. Realitatea ta e acum, iar visul tău e îndeplinit.

  Avem aceeași cenușă în sânge dar ardem cu flăcări de diferite culori. Nu arde zilele pe lucruri pe care aștepți apreciere, arde energie pe lucruri care ție îți aduc bucurie.

 Zâmbește, e singurul lucru autentic pe care ți-l poți dărui și să fie apreciat.

 Să ne revedem cu bine 🙂

 

 

Astept comentariul tau

Florin Murariu
Florin Murariu
In momentul in care oamenii vor invata cum sa comunice eficient, vor avea posibilitatea sa reduca considerabil stresul din viata lor si sa dezvolte relatii sanatoase, personale sau business. Lucrez impreuna cu oamenii ajutandu-i sa-si construiasca relatii puternice prin dezvoltarea abilitatilor de comunicare persuasiva si asertiva.

Descarca Gratuit e-book “7 reguli de bune maniere omise in societate”

Dupa abonare te rog sa-ti verifici email-ul pentru confirmarea adresei si pentru a descarca Bonusul Gratuit.

Nu-ti face griji, si eu urasc spam-ul!