Am învățat să mimăm fericirea și zâmbim fals pentru a nu fi înlăturați din o societate în care nu ai voie să greșești și să fii trist. Dacă ești trist ești în depresie, îți tai venele și știrile de la ora 17 spun că e posibil să te arunci de pe un pod.

 Oamenii ce îți blamează sentimentele întunericului o fac pentru că lor înșiși le este frică de aceste sentimente, atunci când se întâlnesc cu ele, nu știu cum să le gestioneze, intervine frica și fug. Nu sunt toți  la fel de puternici, dar te voi ajuta și te voi îndruma în acest tunel al întunericului pentru a te bucura de propriile săpături și descoperiri personale.

 Îți voi spune de ce de acum încolo este în regulă să fii trist și cum să conștientizezi că această emoție te transformă din omidă în fluture.

 Ne ascundem că suntem triști și pozăm în viața perfectă  pentru că e greșit să fii trist. Salariul nu îți ajunge pentru o viață decentă, relația de cuplu nu e perfectă, ai suferit o pierdere, nu ești pe drumul pe care ți l-ai dori, toate acestea îți provoacă stres și îți omoară sufletul.  Greutatea corpului tău nu depășește greutatea inimii tale, dar cu toatea astea nu poți fi trist, e greșit.  Te întreb cine a spus că e greșit să aveam această emoție care nu ocolește pe nimeni? O reprimăm atât de des și o punem sub preș când vin musafirii încât ea face pui mici și pufoși și mai mari și mai mari pâna te înghit dragii de ei.

 Tristețea are frumusețea ei, nu este nimic rău sau greșit în a fi trist uneori. Cine a spus că ar fi ceva greșit în a fi trist? Probabil o perpetuare a unor cuvinte, a unor interpretări. Tristețea are profunzimea ei. Nu fugi de tristețe, este emoția care îți conferă profunzime, ajungi în cele mai adânci mine din interiorul tău.  Tristețea te scrutează până în adâncul ființei, până în măduva spinării, îți arată cine ești și de ce ești în stare.  Îți arată cât de puternic ești. Nu există sentiment mai puternic și profund decât acesta.

 Mulți se îngrijorează: “ sunt trist, e un păcat, societatea mă va blama, trebuie să râd forțat, trebuie să fac ceva.” Stai acolo, bucură-te de acest sentiment . Nu îl reprima, călătorește cu el, invită-l să se așeze lângă tine pe canapea și întreab-l cum vrea să se manifeste, ce vrea să te învețe, unde vrea să ajungeți împreună. Personifică emoția asta, fă-o prietena ta, ia-o de mână și vei fi surprins să vezi că pe drumul pe care porniți împreună vă veți pierde, pentru că într-un final ea și-a atins scopul, te-a condus spre lumină. Ați plecat împreună dar ai ajuns singur, te uiți în spate și îi mulțumești, ai realizat cine ești și care a fost rolul ei.

 Fericirea și râsul sunt iubirile noastre, radiem când sunt în viața noastră. Conștientizăm doar că de multe ori sunt superficiale, râdem și zâmbim dar cine știe ce ascundem în interiorul nostru? Venim acasă, agățăm masca în cui, tristețea ne zâmbește în oglindă: “ iar fugi de mine? Fugi de mine și voi fugi după tine.”

 Întunericul e divin. Avem zile și nopți, fie că vrem sau nu le trăim pe amândouă.

 Aspectele importante ale existenței tale, răspunsurile pe care le tot cauți de ani întregi nu pot fi relevate niciodată din stările de fericire decât din cele de tristețe. 

 Ai curaj să stai cu tine în întuneric, ai curaj să sapi în adâncul tău și stai acolo până afli cine ești, te vei întoarce cu o comoară neșlefuită. Șlefuiește-o și ea va străluci iar o dată cu ea  vei străluci și tu, pentru că tu ești comoara.

 Întunericul e divin, așează-te la masă și întreabă-l ce vrea. 

 Îmbrățișări din întunericul luminos, ai curaj să petreci timp cu tine pe întuneric. 🙂

Astept comentariul tau

Florin Murariu
Florin Murariu
In momentul in care oamenii vor invata cum sa comunice eficient, vor avea posibilitatea sa reduca considerabil stresul din viata lor si sa dezvolte relatii sanatoase, personale sau business. Lucrez impreuna cu oamenii ajutandu-i sa-si construiasca relatii puternice prin dezvoltarea abilitatilor de comunicare persuasiva si asertiva.

Descarca Gratuit e-book “7 reguli de bune maniere omise in societate”

Dupa abonare te rog sa-ti verifici email-ul pentru confirmarea adresei si pentru a descarca Bonusul Gratuit.

Nu-ti face griji, si eu urasc spam-ul!