DICȚIE ȘI COMUNICARE

Irina Scutariu

Irina Scutariu este lector doctor în cadrul Universitătii ieșene de Arte „George Enescu”. Actrită și profesoară totodată, Irina Scutariu predă o disciplină… enervantă pentru viitorii actori, dar foarte necesară: vorbire scenică și dicție. Cu o carieră în plină dezvoltare, a activat pe mai multe scene, atât naționale cât și internaționale: București, Iași, Constanța, New York și a fost prezentă la Festivaluri naționale și internaționale cum ar fi Festivalul de Teatru KO din Amherst, MA, SUA.

Are un prestigiu în breaslă, vizibil în activitătile de creație pe care le prestează alături de studenții săi dar și una de cercetare stiintifică prin volumele și articole publicate în revistele de specialitate.

Veți afla așadar, chiar de la Irina Scutariu, prin tehnici actoricești cum te poți descoperi mai bine și să îți mărești încrederea de sine.

De ce să participi?

Pentru a ne comporta normal avem nevoie să fim siguri pe ce și cum exprimăm. Dacă am fost cândva atenționați că ne bâlbâim sau că nu se înțelege ceea ce spunem a venit momentul să ne corectăm.

Încrederea în noi pornește de la cum arătăm, cum ne îmbrăcăm și cum ne exprimăm.

Vă invităm să participați la patru workshopuri care vă vor arăta metode de a vorbi cu înțeles astfel încât mesajul vostru să fie clar și corect.Ce vom face?

Tema 1 - Să respirăm corect


Metode practice ce țin de o respirație corectă care ne ajută să eliminăm tensiunea, emoția, crisparea. În diversele activități pe care le desfășurăm: la locul de muncă, cu prietenii, cu familia, ne putem simți tensionați și nu știm cum să reacționăm. O respirație corectă ne ajută să fim siguri de noi în orice situație.

Tema 2 – Care ne sunt defectele de dicție și cum le putem corecta

Metode practice de corectare a defectelor de vorbire sau de exprimare. Chiar dacă unii dintre noi știm că nu avem o dicție bună renunțăm să facem ceva în acest sens pe motiv că așa vorbim noi. Tot ce ține de relaționare se sprijină pe o dicție bună. Colegii, prietenii nu-ți spun. Noi te vom ajuta!
Tema 3 – Care ne este mesajul și cum îl spunem

Metode practice care țin de mesajul pe care vrem să-l transmitem și despre modul în care ne orânduim ideile astfel încât ceea ce transmitem prin gest, privire și cuvânt să coincidă cu gândul nostru. Exercițiile aplicate vor avea și suport teoretic și demonstrativ cu și pentru participanți.
Tema 4 – Să fim noi înșine când vorbim

Metode practice care țin de încredere în noi și în cei de lângă noi. Exercițiile vor impune un auto-control asupra persoanei noastre și ne vor face să controlăm temperamentul nostru în situații date. Execițiile sunt cele practicate și de către studenții de la secția teatru.

Desfășurare

Workshop-urile se vor desfăsura în ultimele 2 săptămâni din luna Noiembrie, Luni și Joi în intervalul orar 18:00-20:30:

Luni 20 Noiembrie – Să respirăm corect
Joi 23 Noiembrie – Care ne sunt defectele de dicție și cum le putem corecta
Luni 27 Noiembrie – Care ne este mesajul și cum îl spunem
Joi 30 Noiembrie – Să fim noi înșine când vorbim

Fiecare ședință are o durată de 2h30.
Număr maxim de participanți: 16
Locația: Centrul "La Răscruce", et.2
Șos. Națională nr.36, (sens giratoriu Alexandru)
Recomandăm participanților să adopte o costumație comodă.

Cum mă pot înscrie?

Preț:300 ron
Vrei să vii însoțit? 1+1 = 500 ron

Costul cursului cuprinde:
Taxa de curs
Materiale și instrumente de scris
Apă pentru hidratare
Diplomă de participare

Locul tău la curs este confirmat după achitarea avansului de 100 ron (restul plății se va face la prima ședință) sau costului integral al cursului în contul S.C Introsens S.R.L Garanti Bank-RO47 UGBI 0000 7220 0699 2RON.
Dacă ai nevoie de informații suplimentare te rog să îi scrii lui Florin contact@florinmurariu.ro sau să îl suni 0748855833
Pentru a te înscrie te rog să ne lași datele tale în formularul de mai jos și vei primi pe e-mail factura proformă:


*dacă dorești factura pe persoana juridică

Cum plătești?

Avans - 100RONIntegral - 300RONPromo 1+1 - 500RON

0748 855 833 | contact@florinmurariu.ro

Descarca Gratuit e-book “7 reguli de bune maniere omise in societate”

Dupa abonare te rog sa-ti verifici email-ul pentru confirmarea adresei si pentru a descarca Bonusul Gratuit.

Nu-ti face griji, si eu urasc spam-ul!